Christofer Group of Companies
Ontime Stores

Εταιρικό Προφίλ

Η πρώτη επιχείρηση του Ομίλου Επιχειρήσεων Christofer ιδρύεται το 1973 με αντικείμενο την καθαριότητα επαγγελματικών χώρων (Κλινική Παναγία, Πολυχώρος Ιππόκαμπος, Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης, Σιδηροδρομικός Σταθμός Θεσσαλονίκης κ.ά).

Έναν χρόνο αργότερα (1974) επεκτείνεται στην εστίαση και σε σύντομο χρονικό διάστημα καταφέρνει να εδραιωθεί στον συγκεκριμένο χώρο μέσα από νέα εστιατόρια, καφέ, αναψυκτήρια & κυλικεία σε αεροδρόμια και σταθμούς λεωφορείων.

Το 2016, ξεκινά τη συνεργασία με την Fraport Greece σε 9 περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδος ενώ παράλληλα εκκινεί την διαδικασία rebranding και ανακαίνισης όλων των καταστημάτων. Ο Όμιλος ισχυροποιεί την θέση του και αποκτά αναγνωρισιμότητα μέσα από τα νεοσύστατα brands Ontime, Cup&Plate, The BakeAir, Labyrinth, SweeTrip, Grecale & 2theSky, καταστήματα που παρέχουν πλήθος επιλογών f&b στο επιβατικό κοινό.

Ο Όμιλος μέσα από μια σειρά στρατηγικών επενδύσεων την τελευταία δεκαετία, διαθέτει πλέον καταστήματα και σε σημεία ορόσημα μεγάλων αστικών κέντρων (Ciel Bar & Christofer Seafood Restaurant στη Θεσσαλονίκη, Πάρκο Προσκόπων στην Αλεξανδρούπολη), ενώ ταυτόχρονα έχει διευρύνει και τα αντικείμενά του, στην διοργάνωση δεξιώσεων, στην εμπορία ειδών λαϊκής τέχνης αλλά και στην παροχή υπηρεσιών διαφήμισης και πληροφόρησης.

 

Δραστηριότητες

Καφέ

Χώροι ξεκούρασης και αναψυχής σε κύρια σημεία άφιξης ή αναχώρησης ταξιδιωτών. Η πλειοψηφία εξ’ αυτών βρίσκεται σε αεροδρόμια. Προσφέρουν καφέ, αναψυκτικά, γλυκά και ελαφρά γεύματα.

Βλέπε: Ontime, Plaisir, Ciel Bar, The BakeAIR, Labyrinth, SweeTrip

Εστιατόρια

Χρησιμοποιώντας εκλεκτά τοπικά προϊόντα, προσφέρουν πλούσιες ελληνικές γεύσεις με άριστη πάντα εξυπηρέτηση. Το πολυτελές περιβάλλον και η εξαιρετική τους τοποθεσία, τα καθιστά μοναδικά στο είδος τους.

Βλέπε: Christofer Seafood Restaurant, Cup&Plate, Grecale

Λαϊκή Τέχνη

Προσφέρουν μεγάλη ποικιλία επιλεγμένων ελληνικών προϊόντων, πληθώρα ειδών δώρων και ενθυμίων σε εξαιρετικές συσκευασίες που απευθύνονται σε ταξιδιώτες κι όχι μόνο.

Βλέπε: PressGate

Πληροφόρηση / Διαφήμιση

O Όμιλος μέσω της Cosmos Digital Information, δραστηριοποιείται και στο χώρο της πληροφόρησης – διαφήμισης. Μέσα από ένα ανεπτυγμένο δίκτυο Infokiosk, σε σημεία υψηλής επισκεψιμότητας σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, παρέχει στο τουριστικό κοινό πληροφορίες και στις επιχειρήσεις ένα σύγχρονο εργαλείο προβολής των προϊόντων και των υπηρεσιών τους. Παράλληλα εξειδικεύεται στην παραγωγή ξενοδοχειακών Info Channel, έχοντας κινηματογραφήσει τις σημαντικότερες τουριστικά περιοχές της χώρας.

Βλέπε: Cosmos Digital Information

Φιλοσοφία

Φιλοσοφία μας είναι, να λειτουργούμε με επαγγελματισμό και σεβασμό απέναντι στον πελάτη, μένοντας πιστοί στο ήθος και τις αξίες που μας κράτησαν σε μια σταθερά ανοδική πορεία εδώ και τόσες δεκαετίες:

Ποιότητα: Φροντίζουμε να παρέχουμε πάντα προϊόντα και υπηρεσίες εξαιρετικής ποιότητας επιδιώκοντας κι αντίστοιχα ποιοτική σχέση με τους πελάτες μας.

Καινοτομία: Αναζητούμε συνεχώς νέους τρόπους βελτίωσης των υπηρεσιών μας, μελετούμε τις εξελίξεις στο χώρο και επενδύουμε σε πρωτοποριακές τεχνολογίες.

Όραμα

Όραμά μας, να εμπεδώσουμε στη συνείδηση του κοινού τον Όμιλο Christofer ως μια αξιόπιστη ελληνική δύναμη στο χώρο της παροχής τουριστικών υπηρεσιών με ανθρώπινο πρόσωπο, που εμπνέει τον σεβασμό τόσο των συνεργατών όσο και των ανταγωνιστών της. Ο πελάτης για εμάς, ήταν, είναι και θα είναι το επίκεντρο όλων μας των προσπαθειών.

Λειτουργία & Οργάνωση

Τα κεντρικά γραφεία του Ομίλου Christofer στεγάζονται σε χώρο 500 τ.μ. στην περιοχή Χαριλάου Θεσσαλονίκης όπου απασχολούνται 18 στελέχη στα τμήματα μάρκετινγκ, οικονομικής διαχείρισης και εμπορικής ανάπτυξης. Κύριοι άξονες ανάπτυξης του Ομίλου αποτελούν, η συνεχής παρακολούθηση των εξελίξεων στον κλάδο της εστίασης καθώς επίσης κι ο διαρκής καταρτισμός στρατηγικού πλάνου επενδύσεων.

 • 1973

  Ίδρυση της πρώτης εταιρίας.

 • 1974

  Είσοδος στο χώρο της εστίασης με κυλικεία σε 2 σημεία: «Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας» και «Φοιτητικές Εστίες Θεσσαλονίκης».

 • 1975

  4 κυλικεία και 4 καταστήματα με είδη δώρων στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης – Εκμετάλλευση των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων διαφήμισης του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης

 • 1978

  Αφορολόγητα των αεροδρομίων Θεσσαλονίκης και Κέρκυρας.

 • 1980

  Kυλικείο στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης.

 • 1980-2008

  Νέα καταστήματα σε 10 αεροδρόμια.

 • 2008

  Café Bar στον Πύργο του ΟΤΕ – Αναψυκτήριο στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο (Παλαί ντε Σπορ) – Εστιατόριο Goodbye στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

 • 2011

  Ίδρυση Cosmos Digital Information, εταιρίας που δραστηριοποιείται στον τομέα της πληροφόρησης και της διαφήμισης.

 • 2012

  Δημιουργία Εστιατορίου Christofer Seafood Restaurant στην Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης – Δημιουργία αναψυκτηρίου Christofer στον Κήπο του Νερού στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης

 • 2015

  Δημιουργία νέου αναψυκτηρίου Πάρκο Προσκόπων στο ομώνυμο πάρκο της Αλεξανδρούπολης

 • 2016

  Απόκτηση Καφέ Ζαχαροπλαστείου Plaisir στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη – Εκκίνηση συνεργασίας με Fraport Greece & ανακατηγοροποίηση των υφιστάμενων καταστημάτων αεροδρομίων κάτω από τα νεοσύστατα brands Ontime Coffee & More, Cup&Plate Greek Cuisine κ.λπ.

 • 2017

  Δημιουργία του Ciel Bar, ενός classy café στην Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης – Ανάληψη διαχείρισης του Κτήματος Δέδα, ενός πολυτελούς χώρου διοργάνωσης δεξιώσεων

 • 2019

  Δημιουργία νέου take-away café Ontime Coffee & More στην περιοχή Καμάρα Θεσσαλονίκης  – Δημιουργία Coktail Bar Crazy Shaker στην Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης